“Pakai Baju MINDEF perangai macam h4nat”- Lelaki Ini Tunjuk Samseng, Tolak Sampai Jatuh Anak & Isteri

Kenapa tidak bersabar? Selalu kita dengar apabila ada kes orang hilang sabar terutama di jalan raya. Kerana ingin menuju ke destinasi dalam keadaan kelam kabut membuatkan kita tidak boleh berfikir secara rasional.

Waktu pagi sememangnya situasi yang agak kalut apabila masing-masing berpusu dijalan bagi memulakan tugas harian. Kenderaan juga pastinya bersimpang siur di jalan raya dan kesesakan lalu lintas sudah tentu berlaku.

Jadi, sikap sabar haruslah lebih diutamakan agar tidak berlaku sebarang kejadian tidak diingini ketika menuju ke tempat mencari rezeki.

Menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Hisyam Nozi, dia telah memuat naik satu video mengenai sikap menunggang motosikal yang memukul penunggang motosikal yang lain disebabkan salah faham dijalan.

HILANG AKAL SAMPAI ANAK BINI JATUH

Menerusi satu rakaman yang dimuat naik oleh saudara Hisyam Nozi, jelas kelihatan lelaki membonceng nurse naik angin sehinggakan anak bini penunggang motorsikal yang dia s3rang terjatuh.

Dalam kenyataan tersebut juga, dia ingin melaporkan hal tersebut kepada pihak berkuasa kerana kejadian tersebut berlaku dalam kawasan Masjid Khalid al Walid MINDEF.

Di dalam video tersebut, kelihatan pasangan lelaki (nurse) meminta dia untuk beredar tetapi disebabkan masih tidak puas hati dia bertindak di luar kawal sehingga anak isteri orang lain jatuh.

Orang2 macam ni patut kena pelajaran

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen yang pelbagai di ruangan muat naik itu.

Mereka telah menyelar tindakan biadap lelaki itu kerana membawa imej buruk kepada petugas barisan hadapan apabila sesuka hati mencederakan orang lain tanpa sebab yang kukuh.

Buat malu nama kementerian

Sumber : Hisyam Nozi / OMM

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*