“Pavithra..tak masak ke?”- Soalan Pertama PM Kepada Sugu Pavithra Buat Dirinya Gugup.

“PAVITHRA, tak masak ke?’ tanya Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin kepada pasangan Sugu Pavithra – namun sapaan begitu mudah kelihatan amat sukar sekali untuk dibalas pasangan YouTuber yang cukup dikenali seantero Malaysia itu, kerana terlalu gugup.

MUHYIDDIN beramah mesra bersama YouTuber Masakan, S Pavithra (dua, kanan) bersama suaminya M Sugu (kanan) pada majlis pelancaran sambutan Ulang Tahun ke-50 Rukun Negara dan Setem khas Rukun Negara di Bangunan Perdana Putra, Putrajaya, hari ini. FOTO Bernama

S Pavithra yang pertama kali bertemu dengan Perdana Menteri berkata, beliau berasa amat gementar sehingga kehilangan kata-kata.

“Tadi beliau tanya saya tak makan ke? Saya rasa terlalu gementar sehingga saya hanya kata ah, ah ya..”

“Perkataan saya tersekat sikit,” kata suri rumah berusia 28 tahun itu kepada media selepas menghadiri Majlis Pelancaran Rukun Negara ke-50 di Putrajaya, hari ini.

Menetap di Sungai Siput, Perak, Sugu Pavithra sebelum ini pernah menarik perhatian Perdana Menteri yang turut menghadiahkan mereka tripod, ketuhar gelombang mikro, periuk nasi elektrik serta barangan memasak.

Pavithra anggun berpakaian punjabi hijau dan Sugu berbaju serba hitam menerima jemputan khas menghadiri majlis itu, dilihat melafazkan Rukun Negara dengan penuh semangat ketika ia dibacakan Perdana Menteri.

Suami isteri itu berkata, mereka merasakan Rukun Negara adalah dasar mengeratkan perpaduan negara.

Mereka yang terkenal dengan video masakan dan kepetahan bertutur dalam bahasa kebangsaan itu turut berazam untuk menanam semangat Rukun Negara kepada anak yang masih kecil.

“Anak belajar Rukun Negara di sekolah, namun di rumah saya cuba menerapkan prinsip itu supaya lebih kuat dalam diri mereka,” kata Pavitra.

sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*