Wanita Mengamuk Adik Tak Di Benarkan Masuk IKEA Kerana Tiada Mask, Akhirnya Bangga Dapat Mask Percuma

Selagi w@bak C0vid-19 belum berakhir, kita masih perlu hidup dengan normal baharu dan mengikut segala Standard 0perating Pr0cedure (SOP) yang telah ditetapkan.

Justeru, terdapat beberapa premis perniagaan mewajibkan pemakaian facemask jika mahu memasuki premis. Kalau di pintu masuk pasti akan ada yang menjaga dan mengawasi para pelanggan agar mengikut SOP.

Tak pasal2 pengawal kena m4ki

Tapi, lain pula dengan satu video yang tular ini, memaparkan seorang wanita mengam0k apabila kenalan yang merupakan adiknya, tidak dibenarkan masuk ke dalam sebuah kedai barangan perabot terkemuka, kerana tidak memakai facemask.

Wanita tersebut bert!ndak memar4hi pengawal keselamatan yang bertugas yang bertugas ketika itu, serta menggesa agar adiknya dibenarkan masuk.

Bangga dapat ‘facemask’ percuma

Di penghujung video, wanita tersebut dan adiknya berjaya masuk tanpa perlu membeli facemask, mungkin kerana mereka telah diberikan facemask secara percuma.

Duit banyak tak boleh beli mask ke?

Melihat video tersebut, rata-rata netizen menyifatkan wanita tersebut tidak sepatutnya berkelakuan bi@dap sebegitu, dan perlu akur dengan SOP yang ditetapkan.

Muka tak cantik, biar la perangai cantik

Dah tahu nak keluar bawa la mask

Sebenarnya, kalau dah tahu sekarang ini kita perlu hidup dengan normal baharu, sebelum nak keluar kemana-mana sediakanlah facemask sendiri..

Sumber : Facebook

Via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*