Polis Temui Petunjuk Wanita Yang Menconteng Mural , Rakaman Video Lebih Jelas Tersebar.

SHAH ALAM, 22 Julai  — Polis menemui beberapa petvnjuk dikaitkan dengan dua wanita yang disyaki menc0nteng perkataan kurang menyenangkan pada mur4l gergasi potret beberapa pemimpin negara di Taman Cahaya Alam Seksyen U12, di sini, Isnin lalu.

Arjunaidi Mohamed News | Arjunaidi Mohamed

Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed, berkata berikutan itu pihaknya yakin kes berkenaan dapat diselesaikan dalam tempoh terdekat.

“Buat masa ini kita tidak boleh cakap yang kita sudah kenal pasti svspek kerana kita masih si4sat.

“Kita ada beberapa sas4ran dan masih buat susulan tetapi kita ada juga petvnjuk berhubung perkara itu. Polis akan teruskan sias4tan (berdasarkan petvnjuk berkenaan),” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau ditemui selepas menghadiri Mesyuarat Penyelarasan Jawatankuasa Bertindak bersama agensi dan jabatan kerajaan bagi projek inisiatif bersepadu menangani masalah penyalahgunaan d4.dah di Selangor.

Dalam kejadian Isnin lalu, perbuatan vandalisme ke atas mur4l gergasi potret beberapa pemimpin negara tersebut disedari seorang pekerja restoran di kawasan itu yang kebetulan melalui lokasi tersebut kira-kira jam 8 pagi.

Conteng mural pemimpin: Sultan Selangor murka | Harian Metro

Rakaman CCTV yang nampak lebih jelas dari sebelumnya..

 

View this post on Instagram

 

Video yg agak jelas. Siapa?

A post shared by memes_puaka™ (@memes_puaka) on

Mur4l gergasi memaparkan potret Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang itu dic0nteng dengan perkataan kurang menyenangkan menggunakan cat merah.

Sebelum ini, satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) tular di media sosial pada tengah hari Isnin yang memaparkan dua kelibat wanita dipercayai dalang yang merosakkan mur4l berkenaan.

Susulan vandalisme itu Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) memadam semua mur4l dengan mengecat semula dinding itu.

Tular Poster Gergasi Hero Negara Di Shah Alam Diconteng ...

Sumber: BERNAMA / IG memes puaka

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*