“Tidak bersalam, tutup masjid.. ” -Dr Noor Hisham Kongsi Kaedah KKM Tangani Pandemik Sama Cara Ibnu Sina

Umum sedia maklum bahawa pihak Kementerian Kesihatan Malaysia dibawah kendalian Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah telah merencana pelbagai langkah demi memastikan C0vid-19 dapat dibendung.

Hasil usaha semua pihak, penularan C0vid-19 sudah boleh dikatakan terkawal walaupun sejak kebelakangan ini jumlah kes positif kembali meningkat.

Namun, secara dasarnya, pihak KKM telah berjaya memastikan penularan ini tidak terus berlaku dengan cepat dan masih boleh dikawal andai semua pihak mengikut saranan yang dinyatakan.

Praktikkan langkah Ibnu Sina

Oleh itu, menerusi perkongsian yang dibuat Dr Noor Hisham di akaun rasmi Facebooknya, beliau memaklumkan bahawa kaedah yang digunakan KKM adalah sama dengan dilakukan bapa perubatan dunia, Ibnu Sina.

Dalam pada itu juga, Dr Noor Hisham turut menyertakan satu video sedutan daripada sebuah filem yang dibuat merujuk kepada langkah yang sama dilakukan oleh Ibnu Sina dalam menangani pendemik.

Terima kasih Dr

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah memuji langkah yang diambil oleh KKM dimana menjadikan Ibnu Sina sebagai rujukan dalam menghadapi pendemik m4ut ini.

Mereka juga turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dan sempat menitipkan doa agar C0vid-19 di Malaysia tidak mengalami gel0mbang kedua.

Sejak dari dulu dah dipraktikkan rupanya

Info yang menarik Dr!

 

Sumber: Dr Noor Hisham AbdullahHalal Trip

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*