Masuk Parlimen Dengan Mafela Palestin, PM Mahu Terus Perjuang Hak Bangsa Ditindas

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini meluangkan masa melawat pameran #UniteforPalestine iaitu satu kempen bagi menzahirkan sokongan Malaysia terhadap Palestin anjuran Wisma Putra di bangunan Parlimen di sini.

Menerusi catatan yang dimuat naik menerusi Facebook rasminya Muhyiddin berkata beliau juga sempat bertemu pegawai-pegawai Wisma Putra dan Kedutaan Palestin di Malaysia yang bertugas di ruang pameran tersebut.

Peka nasib rakyat Palestin

Menurutnya, kempen yang turut disertai kedutaan itu amat baik dalam memberikan pendedahan kepada ahli Parlimen mengenai isu Palestin.

Malaysia konsistenbawa suara rakyat Palestin

Kempen juga memberi pendedahan mengenai peranan yang boleh dimainkan ahli Parlimen dalam membela nasib rakyat Palestin seperti menyumbang kepada Akaun Amanah Kemanusiaan Rakyat Palestin yang diselia oleh Wisma Putra, katanya.

“Pameran itu juga menerangkan tentang langkah-langkah yang telah diambil kerajaan di peringkat antarabangsa dalam memperjuangkan isu Palestin…”

“Malaysia akan terus konsisten membawa suara rakyat Palestin yang tertindas dan memperjuangkan nasib mereka di pentas dunia. Insya-Allah…”

Sebagai tanda sokongan, Muhyiddin turut mengenakan mafela yang tertera bendera Palestin semasa berada dalam persidangan Dewan Rakyat.

sumber : bharian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*