Ini Hasil Soal Siasat Yang Di Ketahui P0lis Setelah Menahan Suami Pensyarah

KUALA LUMPUR: Tindakan seorang pensyarah universiti awam yang meminta cer4i daripada suaminya didapati berpunca daripada mangs4 mengetahui suaminya itu mempunyai kek4sih lain.

Bagaimanapun tindakan si isteri untuk meneruskan perceraian itu mengakibatkan suaminya tidak dapat menerima hakikat sehingga tergamak membunvh wanita terbabit dengan menjervt lehernya menggunakan tudung.

Menurut Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof, perkara itu diketahui hasil soal siasat lanjut terhadap svspek yang kini direman sehingga 6 Ogos bagi membantu siasatan.

“Hasil soal siasat lanjut, svspek mendakwa mereka masing-masing mempunyai kekas1h gel4p namun tidak dibincangkan sehinggalah mangs4 meminta perceraian.

 

“Siasatan yang dijalankan ke atas suami m4ngsa mendapati hubungan kedua-duanya mempunyai masalah kerana lelaki itu melafazkan cer4i pada pada 24 Jun lalu,” katanya kepada Astro AWANI.

Beliau berkata, siasatan mendapati, suspek menjervt leher wanita itu kerana terlalu marah selepas bertengkar berkaitan perceraian yang mahu difailkan mangs4.

“Suspek mengaku membunvh isterinya kerana marahkan mangs4 yang tetap mahu bercerai dengannya,” katanya lagi.

Pasangan tersebut sudah berkahwin pada 2005 dan dikurniakan seorang anak perempuan yang kini berusia 14 tahun.

Dalam kejadian Khamis lalu, polis menemui may2t wanita berusia 40 tahun itu  berhampiran tasik PKNS Pinggiran Cyberjaya, Dengkil, di Sepang.

Suspek berusia 41 tahun itu, turut berpura-pura mencari isterinya bersama anak perempuan berusia 14 tahun selepas membunvhnya sebelum menghubungi Mers 999 mendakwa menemui m4ngsa dalam keadaan tidak sedarkan diri jam 1.04 pagi.

Hana Rindu Mama Sangat.." - Anak Pensyarah UIA Dijerut Suami Guna ...

Svspek kemudian menukarkan tempat mangs4 ke tempat pemandu sebelum mengambil dompet dan telefon sim4ti serta meningg4lkan isterinya dalam keadaan enjin kereta masih hidup.

“Dia (svspek) kemudian keluar bersama anak menaiki kenderaan e-hailing konon ingin mencari wanita itu yang tidak pulang ke rumah dari jam 4 petang Rabu lalu,” katanya.

Image may contain: one or more people, outdoor and nature

sumber : awani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*