Tempatan

“ Cuba Solat Masa Operasi, Boleh M4ti Sebab Nak Tunaikan Amanah Tuhan…” – Kenyataan Asri Janggut Ditepis

Minggu ini, hang4t diperkatakan mengenai satu tindakan lelaki yang dikenali sebagai Asri Janggut telah membongkarkan kepada umum mengenai aktiviti perjudiaan dan juga penjualan rokok har4m yang berlaku berdekatan dengan kedainya iaitu Hot Burger Malaysia.

Pendedahan tersebut bukan sahaja membawa kepada penahanan 4 orang anggota MBSA, malahan turut mendapat perhatian Ketua Polis Negara yang meminta agar anggota berkuasa melakukan siasatan terhadap hal tersebut.

“Main balun ja cakap, tak pandang kiri kanan…”

Tindakan berani Asri Janggut yang mendedahkan perbuatan har4m berkenaan telah menyebabkan rakyat Malaysia memuji dan menyanjungnya.

Namun begitu, kenyataan Asri  baru-baru ini yang mendakwa kebanyakkan anggota  polis dan tentera ini tidak menjaga solat telah meraih kecam4n ramai. Disebabkan itu, salah seorang anggota beruniform tampil untuk menepis segala dakw4an yang telah dibuat oleh Asri Janggut berkenaan di Twitter.

“Bila dah cukup perfect imannya…”

Penyataan anggota berkenaan mendapat sokongan daripada para pengguna Twitter yang lain. Rata-ratanya setuju dengan pendapatnya dan berharap agar orang ramai tidak melulu menghakimi ibadah seseorang.

“Anggota yang jaga solat ni yang patut terasa…”

“Golongan agamawan pun tak pernah judge orang…”

Tak semua yang macam tu…

Menyedari kenyataannya telah dikec4m oleh orang ramai, Asri Janggut telah memohon maaf diatas keterlanjvran kata-katanya itu dan rasa kes4l dengan apa yang dinyatakan sebelum ini.

 

 

Sumber: Twitter/Kecoh Habis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *