Ibu Muda Syahid Melahirkan Bayi Sulung, Foto Kucupan Terakhir Anak Undang Sebak

Peng0rbanan seorang ibu itu sangat besar nilainya dalam hidup seorang anak, mereka mempertarvhkan ny4wa sendiri untuk memberi kehidupan kepada kita.

Namun aj4l dan mavt di tangan Tuhan, baru-baru ini seorang gadis di laman Facebook dengan nama akaun, Adek Eyka, telah berkongsi mengenai kehilangan kakaknya, Siti Aisyah Binti Zulkafli, yang meningg4l dunia selepas melahirkan bayi sulung.

Kakak meningg4l lepas lahirkan anak sulung

Di dalam entri Eyka, gadis itu menceritakan semula momen di saat pemergian kakaknya, dimana bayi arw4h sedikit pun tidak menangis sehingga urusan pengebum1an selesai.

Eyka merasakan, mungkin inilah antara hikmah yang Tuhan sampaikan, jika kebiasaanya bayi kecil akan sering menangis namun anak arw4h mudah dijaga, membuatkan segala urusan pengebum1an berjalan lancar.

Kucupan terakhir buat ibu

Rasa sayu makin bertambah, setelah melihat foto yang dimuat naik Eyka memaparkan kucvpan terakhir anak pertama arw4h kepada ibu yang telah meng0rbankan ny4wa untuk melahirkannya.

Terbaca diari arw4h

Tambah Eyka lagi, dia sempat membaca diari arw4h namun isi kandungannya tidak dapat dikongsikan dan menjadi rahsia antaranya serta keluarga.

“Apa yang buat aku terasa 1001 perasaan serba salah bila terbaca buku diari arw4h. Biarlah aku saja yang tahu apa yang ditulisnya..Allahu andai masih h1dup masih banyak nak diperbetulkan balik menangis air mata dar4h sekali pun takkan tebvs rasa serba salah aku…”

Tak sempat nak manja dengan ibu

Di ruangan komen, ramai yang menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga arw4h, mendoakan agar arw4h ditempatkan di kalangan hamba Allah yang beriman.

Salam takziah

Semoga anak arw4h membesar menjadi seorang 1nsan soleh, menjadi asbab membawa ibunya ke syurga yang kekal abadi.

 

Sumber : Adek Eyka

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*