Wanita India Tuduh Mira Filzah Cuba Exploitasi Pakaian Budaya Mereka Rupanya Pernah Berbaju Kebaya..

Sejak semalam nama Mira Filzah menjadi trending di media sosial kerana dia mengenakan pakaian tradisional kaum Ind1a. Tak pasal-pasal Mira Filzah menjadi buah mulut netizen kerana satu ciapan di Twitter ini.

Ciapan di Twitter, dari akaun pengguna bernama @eshwaaaaarya itu menulis: “Cultural appropriation queen must feel nice to profit off our culture.”.Kenyataan wanita berbangsa Ind1ia ini mengambarkan seolah-olah Mira Filzah sedang mengexploitasi budaya kaum Ind1ia untuk mengaut keuntungan.

 

Namun Mira Filzah menyangkal dakwaan ini dan berkata pemilihan pakaian ini untuk tujuan promosi produk. Mira Filzah membalas kenyataan itu dan menjelaskan dia meminati dunia Bollywood sejak kecil.

Penjelasan Mira Filzah itu mendapat pujian netizen yang menggambarkan aktres muda ini seorang yang matang menyelesaikan masalah.

Walaupun wanita itu sudahpun memohon maaf kepada Mira Filzah atas tudvhannya, namun ia tidak terhenti di situ saja.  Wanita itu menjadi sasaran untuk dikrit1ik malah dic4ci di laman twitter.Dalam salah satu ciapannya, wanita itu terpaksa memutuskan untuk menutup mesej (DM) kerana terlalu banyak pembvli.

“Saya akan menutup DM saya, maaf. Terlalu banyak pembvli. Jika anda ingin bertanya mengenai penguasaan budaya, sila balas di sini dan saya akan menghubungi anda suatu ketika nanti tetapi saya akan menyekat sebarang komen yang membe3nci.”-tulisnya di salah satu ciapan.

Mungkin wanita ini tiada niat untuk mengguriskan hati sesiapa namun kedua-duanya sudah bermaafan. Yang masih bercakaran sehingga sekarang adalah dikalangan netizen. Mereka terus berbunyi, maki hamun, menjadi pembvli dan mengeruhkan lagi keadaan.

Individu Ini Dedahkan Wanita Itu Pernah Pakai Baju Kebaya.

sumber : awatsyeikh

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*