Uncategorized

Gadis Guna Kata Kesat Pada Anakanda Agong, Netizen Minta Siap Sedia Kemas Baju.

Mengeluarkan tutur kata yang tidak sopan sememangnya satu tindakan yang kurang baik lebih-lebih lagi di media sosial. Hal ini dapat menggambarkan kehidupan harian kita yang sudah biasa melemp4rkan kata-kata kes4t di khalayak ramai.

Selain daripada itu, menvduh orang lain tanpa sebarang bukti sah1h juga merupakan perkara yang salah. Hal tersebut bukan sahaja boleh menjadi satu fitn4h, malahan memberi persepsi bvruk kepada mereka yang ditvduh.

Tak benar!

Menerusi Twitter milik  Yang Amat Mulia Tengku Puteri Raja Tengku Puteri Jihan Azizah ‘Athiyatullah binti Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, baginda telah menegvr dan meneg4skan bahawa t0hmahan mengenai dakw4an tidak memakai pelitup mulut adalah tidak benar.

Dah main tudvh, lepastu guna perkataan tak baik

Namun begitu, tindakannya yang menggunakan kata-kata tidak s0pan dalam memaklumkan apa yang dilihat itu telah mendapat kec4man warganet kerana terlihat b1adap.

Warganet memaklumkan bahawa gadis tersebut tidak sepatutnya mengeluarkan perkataan sebegitu dan memintanya supaya bersedia untuk dipanggil pihak berkuasa.

Dah boleh pack baju dah

Kerana mulut badan b1nasa…

Tak ada bukti jangan tvduh

Walau bagaimanapun, akaun Twitter gadis tersebut sudah diletakkan ke private mood dan tweet tersebut sudah di pad4m.

Dalam pada itu, warganet juga mengatakan gadis tidak tidak sepatutnya sesuka hati memanggil orang lain dengan panggilan tidak sopan andai pun individu tersebut bukan kerabat diraja.

 

sumber: Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *