Mike Tyson Peluk Islam Terjawab Dengan Tersebarnya Gambar Beliau Solat Berjemaah

Sebelum ini banyak khabar angin tentang peninju dunia Mike Tyson telah memeluk islam. Setiap kali cerita dia keluar di media sosial ramai yang beritahu perkara itu tidak sahih.

Tidak dapat dipastikan samada benar atau tidak Mike Tyson telah memeluk islam. Banyak gambar gambar beliau tular di media sosial sejak bertahun lamanya tetapi tiada kenyataan rasmi dari mulut Mike Tyson sendiri tetapi hari ini terbukti bahawa beliau telah pun memeluk agama Islam.

Jalan Liku Mike Tyson Memeluk Islam

HIdayah itu sememangnya milik Allah SWT.

Melihat orang yang sedang melakukan aktiviti harian berhenti seketika dari melakukan tugasan dan terus menunaikan solat secara berjemaah adalah satu pemandangan yang indah.

Solat berjemaah

Hal ini samalah seperti satu video yang dikongsikan oleh seorang peninju dunia dikenali sebagai Badou Jack yang solat secara berjemaah dengan Mike Tyson sebelum memulakan latihan harian mereka.

Video tersebut telah tular di media sosial dan menjadi topik semasa dunia sejak ia dimuat naik sehari yang lepas.

 

View this post on Instagram

 

Praying side by side with my brothers @miketyson & @teamabdallah #muslimbrothers #alhamdulillah @badoujackfoundation

A post shared by Badou Jack “The Ripper” (@badoujack) on

Dalam kapsyen yang ditulis oleh Badou Jack, dia memaklumkan teruja berpeluang solat bersama sahabatnya Mike Tyson dengan diimamkan seorang lagi peninju.

 

View this post on Instagram

 

Praying with the Home Team before our workout 👊🏼 @badoujack @miketyson #Alhamdulillah

A post shared by Amer Abdallah (@teamabdallah) on

Masya Allah…

Kelihatan mereka solat sambil diperhatikan beberapa orang yang berada di kawasan tersebut yang seolah-olah sedang berada di sebuah kafe.

Menerusi komen yang diterima daripada Instagram Badou, rata-rata mengucapkan rasa syukur dan kagum melihat mereka solat secara berjemaah walaupun masing-masing sibuk dengan aktiviti harian.

Sumber: Bodou Jack, Teamabdullah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*