Hanya Terkena Sejadah, Lelaki Naik Angin Tend4ng & Tamp4r Jemaah Lain Dalam Masjid.

LELAKI diambil keterangan susulan video seorang jemaah ditamp4r dan ditend4ng pada bahagian muka di dalam Masjid Felda Palong Tujuh, Jempol, tular di media sosial.

Ketua P0lis Daerah Jempol, Superintendan Mohd Khairiel Mohd Arif berkata, suspek berusia 60-an sudah dipanggil bagi melengkapkan sias4tan mengikut Seksyen 323 Kanvn Kes3ksaan.

Beliau berkata, kejadian berlaku selepas solat Isyak di masjid itu pada 24 Ogos lalu, ketika mangs4 berusia 62 tahun berjalan di belakang svspek sambil membawa sejadah dan ia terkena belakang svspek.

“Ia menimbulkan kem4rahan suspek sebelum bangun dan terus menamp4r serta menend4ng muka mangs4.

“Berdasarkan siasatan, svspek dipercayai seorang yang pvnas baran dan sering menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan jemaah masjid dan masyarakat setempat.

“Selepas kejadian svspek pergi ke rumah m4ngsa dan memohon maaf selain mahu menyelesaikan isu dengan cara baik, tetapi ditolak keluarga mangs4,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Mohd Khairiel berkata, keluarga m4ngsa mahu pihak polis mengambil tindakan terhadap perbuatan svspek.

Video kejadian itu tvlar di media sosial dan ramai kesal kerana kejadian seperti itu tidak sepatutnya berlaku di dalam masjid.

Netizen turut berharap polis dapat mengambil tindakan tegas terhadap svspek seterusnya mengelak kejadian serupa berulang.

 

View this post on Instagram

 

Terkena sejadah je pun, tak perlulah mengamuk dalam masjid…

A post shared by Berita Harian (@beritaharian) on

sumber : hmetro

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*