Di Kecam Peminat K-pop , Akaun IG & Twitter Janna Nick Hilang Dari Radar

Beberapa hari lalu, Janna Nick telah memuat naik video memegang al-Quran selepas video lama dia dikatakan mempers3nda kem4tian artis Korea dimuat naik semula di media soslal.

Saya buat video ini sebab saya nak beritahu, saya nak bersvmpah. Jujur demi Allah, Wallahi, saya tak tahu menahu pasal video artis Korea itu.

“Saya tak tahu pun Sakinah record tujukan dekat dia. Saya cuma gelak sahaja.”

Pun begitu, Janna tetap dikec4m peminat K-p0p sehinggakan tanda pagar #JannaNickIsGoingToJailParty telah trending No. 1 di Twitter sejak semalam sehinggakan pelakon ini mengambil tindakan untuk mem4dam Twitter dan Instagram peribadinya.

Apa cerita?

“LISA BL4CKPlG”

Video tahun 2018 itu dimuat naik semula oleh peminat K-p0p kerana dalam s4lah satu p0sting Instagram baru-baru ini, Janna dikatakan telah memanggil salah satu kumpulan K-p0p wanita disukai ramai ini dengan gelaran b4bi.

Dalam posting tersebut, Janna telah mempr0mosikan telemovie terbaru ar4hannya yang bertajuk Delen namun apa yang menjadi isv apabila wanita ini telah menamakan watak dalam telemovie itu sebagai LISA BL4CKPlG.

Ekoran dari ini, ramai peminat K-p0p yang m4rah dengan tindakan Janna ini tambahan pula dia pernah terpalit dengan k0ntr0versi kem4tian JongHyun dulu.

Malah, ada yang kata, ek0ran dari perbuatan Janna ini, pelajar-pelajar Malaysia yang belajar di Korea turut terkes4n dan peminat-peminat dari luar negara pun dah tak nak bercakap dengan peminat K-p0p di Malaysia. Uish d4hsy4t jugak!

Janna Nick p4dam media soslal & buat lap0ran p0lis

Ekoran dari kec4man tak henti yang diterima oleh Janna Nick di media soslal, pelakon ini telah pun mem4dam akaun Twitter dan Instagram peribadinya.

Sebelum akaun Twitternya dip4dam, Janna turut memberitahu yang dia telah pun membuat lap0ran p0lis atas pr0v0kasi yang diterimanya ini.

Janna turut mengatakan yang dia telah pun memberi t4ngkp layar kepada pihak p0lis dan tindakan undng-undng akan diambil kepada individu-individu yang terlibat.

Sumber:LM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*