Setelah 2 Bulah Bernikah, Aida Jebat Umum Hamil.

SELEPAS hamplr dua bulan mendirikan rumah tangga, pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir dikhabarkan sudah mendapat berita gembira.

 

Ia berikutan Ayda dikatakan sudah h4mil selepas pelakon tersebut menemui pkar perbldanan dan saklt puan, di Pusat Perubtan Prince C0urt untuk melakukan pemerpksaan.

 

Sumber menges4hkan berita p0sitif itu yang mengatakan Ayda sudah h4mil namun tidak dijelaskan berapa minggu usia kandvngannya.

 

mStar cuba mendapatkan pengesahan daripada Ayda namun panggilan dan mesej dihantar tidak berjawab.

 

Dalam pada itu, sumber memaklumkan pasangan ini masih belum bersedia untuk berkongsi berita gembira tersebut memandangkan usia kandungan yang masih baharu.

 

Pada 6 Februari lalu, Ayda menerusi laman Twitter pernah menulis status meluahkan rasa syukur, bagaimanapun dia tidak menjelaskan maksud perkongsiannya itu.

Pasangan ini dikatakan menemui pkar perbldanan di sebuah h0spital.

“Alhamdulillah… syukur atas rezekimu,” tulisnya.

Gara-gara status itu, pengikut membuat andaian penyanyi lagu Prah Prah ini sedang h4mil dan bakal bergelar ibu.

Rata-ratanya mengucapkan tahniah dan tidak sabar menantikan pengumuman gembira itu.

Status yang ditulis oleh Ayda di Twitter menlmbulkan spekvlasi dalam kalangan peminat.

Menerusi Instastory pada Isnin, re4ksi sp0ntan Nabil mendengar pervt Ayda Jebat turut memberi bayangan isterinya itu kini sedang h4mil.

“Macam-macam bunyi,” kata Nabil.

Jika benar Ayda sedang h4mil, penjagaan ketika keh4milan trimester pertama sangat penting dan perlu diuruskan dengan baik.

Di peringkat ini, kesihatan fizikal dan ment4l bayl yang bakal lahir dipengaruhi oleh penjagaan prakeh4milan dan keh4milan trim3ster pertama.

Pasangan ini berkahwin pada 1 Januari lalu.

Ayda juga dinasihatkan agar menjaga kesihatan serta tidak terlalu agr3sif dalam melakukan aktiviti harian.

Suami juga digal4kkan membel4i perut isteri selalu bagi membina hubungan antara anak dan bapa serta menongkatkan lagi kecerd4san b4yi.

Ayda mendirikan rumah tangga dengan Nabil pada 1 Januari lalu dalam satu majlis sederhana di Masjid At-Taqwa, Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

Marilah kita berdoa agar Ayda dan b4yi dalam kandungan membesar dengan sihat dan selamat.

Sumber :mstar