Aliff Syukri Keluar Produk Mee Segera Harga Mahal, Beliau Saran Menabung Dahulu.

Selain terkenal dengan menjual jamu dan supplemen untuk wanita, Datuk Seri Aliff Syukri kini nampaknya sudah menjeb4kkan diri dalam perniagaan makanan pula.

Baru-baru ini, usahawan terkenal ini telah mengeluarkan pr0duk baru iaitu mi segera yang dipanggil Mie C0ngek.

Menurut p0sting di Instagram Aliff, mi segera tersebut baru memasuki pasaran selepas enam bulan pihaknya melakukan kajian dan bagi yang berminat nak membelinya, sebungkus mi segera ini berharga RM16.90 sahaja. Waa..

 


“Yang ada duit cuba lahh… yang kurang duit sila menabvng dulu” 

Mungkin bagi Aliff, harga mi segera tersebut dianggap berpatutan namun tak semua pembeli merasakan begitu.

 

Segelintir netizen mendkwa harga bagi sebungkus mi segera tersebut agak mahal jika dibanding dengan mi segera lain di pasaran.

 

Pun begitu, menerusi perkongsian Facebook jutawan k0smetik ini, dia meminta mereka yang tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk membeli makanan tersebut supaya menabvng terlebih dahulu sebelum membelinya. 

Jom rasa mee c0ngek saya… pasti sedap dan terangkat. Yang ada duit cuba lahh… yang kurang duit sila menabung dulu,” katanya.

“Dato sal4h paham ni… harga tu tak masuk ak4l sangat dato” 

Tidak puas hati dengan apa yang dinyatakan Aliff, ramai di kalangan netlzen mengec4m harga mi segera tersebut yang dirasakan sangat mahal dan tidak mampu untuk dibeli sesetengah orang.

 

 

Ada juga netlzen yang meminta supaya Aliff menjelaskan kepada pembeli mengapa harga mi tersebut agak mahal daripada mi yang ada di pasaran.


Sumber: Facebook
Siapa yang dah try mie c0ngek ni? Komen sikit… 

 

Sumber:LM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*