Selepas Di Kritik Hattan, Penyanyi No 1 Negara Pula Komen Sesuatu Pada Luahan Nabila Razali.

” Jujur saya katakan, saya belum periksa lagi telefon pintar saya. Tapi, harapnya apa yang ‘trending’ itu yang baik-baik sahaja.”

Kebanyakan ciapan di Twitter menyifatkan nyanyian dan vokal Nabila terkucil pada bahagian tertentu sehingga mencac4tkan persembahan itu.

Nabila yang ditemui seusai acara itu, berkata banyak ruang yang masih boleh diperbaiki.

” Alhamdulillah, berakhir juga malam ni. Dah selesai. Walaupun berlangsung tak seperti saya jangkakan, saya gembira dengan apa jua yang sudah saya sampaikan malam ini (semalam).

” Terima kasih kepada pasukan saya. Semua kerja keras datang daripada mereka. Ini bukan pengakhiran, selepas ini ada ada lagi rezeki yang lebih besar, Insya-Allah.

” Apa-apa pun, saya berterima kasih kepada pihak TV3 atas peluang yang diberikan dan kepada pasukan saya yang selalu memberikan sokongan.

” Sudah tentu boleh diperbaiki lagi. Tetapi persembahan tadi yang terbaik untuk saya. Mungkin sebelum ini saya tak pernah sangka yang saya dapat buat persembahan seperti itu,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Nabila, masalah suara yang dihadapi sebelum ini sudah sembuh sepenuhnya.

” Saya berharap, selepas ini apabila pandemlk beransur pulih, keadaan kembali seperti biasa dari segi jemputan persembahan dan kerjaya seni.

” Bercakap mengenai keadaan kesihatan, ia semakin baik. Sudah sembuh, tapi ia ambil masa untuk betul-betul pulih.

” Apa yang berlaku kepada saya, tak perlu nak jadikan sebab untuk cerita kepada orang. Apa yang saya letakkan malam ini adalah persembahkan yang orang nanti-nantikan.

” Alhamdulillah, saya dapat tunaikan permintaan semua orang yang menantikan persembahan Peluang Kedua daripada saya sendiri,” katanya.

Ditanya mengenai kekuatan untuk melakukan persembahan di pentas AJL35 selepas mengharungi beberapa siri kntr0versi sebelum ini, Nabila mahu menjadi yang terbaik untuk diri sendiri.

” Untuk saya, ia bukannya untuk mereka. Semua yang saya lakukan adalah untuk diri sendiri. Ia kerja ker4s dari ‘team’ saya sendiri.

” Saya menghadiri kelas vokal dan sebagainya. Ia sebenarnya lebih kepada untuk memajukan diri saya. Tahun 2021, macam-macam perkara yang terjadi. Sentiasa bangun dan menjadi versi yang terbaik untuk diri saya,” katanya.

Dapat resp0n Siti Norhaliza

Sementara itu, Nabila turut menulis di Instagram beliau memohon maaf kepada pencipta lagu tersebut iaitu Hael Husaini diatas persembahannya itu.

” Saya dah mencuba sehabis baik.. i’m so sorry Hael Husaini,” tulis Nabila.

Apa yang menarik, permohonan maaf Nabila itu telah mendapat resp0n dari penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza.

” Tak mengapa dik.. setelah berusaha, kita serahkan semua kepada Allah swt.. Kudrat dan kemampuan hanya dengan izinNYA .. Adik dah buat yang terbaik!!” tulis Siti di ruangan k0men yang turut mendapat re4ksi p0sitif dari warganet lain.

Manakala pencipta lagu tersebut, Hael Husaini turut memberi resp0n dengan memberi kata-kata dorongan kepada Nabila.

” Awak adalah contoh inspirasi pada saya. hardwork and always do your best. im so proud of you!! Thank you for signing PELUANG KEDUA” tulis Hael.

Setakat artikal  ini ditulis, komen dari Dato Siti itu telah mendapat hampir 4ribu tanda suka

Hafiz Hamidun slndlr Nabila bazlrkan peluang di AJL35, sekali Dato’ Fazley masuk komen

GARA-GARA memuat naik status seperti mengkrltlk persembahan lagu Peluang Kedua nyanyian penyanyi Nabila Razali di pentas Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL35) pada malam Ahad, penyanyi dan komposer Hafiz Hamidun dikec4m netlzen.

Menerusi ciapan Hafiz, 37, di Twitter, dia seakan-akan menylndlr Nabila sudah membazlrkan peluang yang diberikan apabila nyanyiannya terkvcil di bahagian k0rus ketika mendendangkan lagu tersebut.

“Peluang kedua adalah peluang yang paling tervk jika dibazlrkan. Dan ia baru saja dibazlrkan, ” tulis Hafiz sebelum mem4dam status itu selepas beberapa minit mengund4ng kec4man.

Selain netizen, chef selebriti iaitu Datuk Fazley Yaakob turut memberi teguran kepada Hafiz.

Bagaimanapun pemilik nama Mohammad Hafiz Hamidun menjelaskan dia tidak mempunyai sebarang niat untuk ‘menyer4ng’ secara peribadi penyanyi berkenaan namun hanya meluahkan rasa kekec3waan sebagai peminat lagu tersebut.

Penyanyi lagu Zikir Terapi Diri ini juga memohon maaf kepada semua yang terg0res hati atau tersinggung dengan kata-katanya dan mengambil keputusan untuk mem4dam status itu kerana enggan mengeruhkan keadaan.

“Saya langsung tiada niat nak jatvhkan atau rendah-randahkan persembahan Nabila. Tapi, sebagai peminat lagu tersebut, saya cuma luahkan kekec3waan. Itu saja.

Apa-apa pun, saya puji Nabila yang berjuang sampai ke akhir lagu tersebut.

“Minta maaf kalau ada yang beranggapan tweet tersebut mengg0res hati. Saya tweet sekejap kemudian ramai yang retweet dan ada yang marah. Jadi saya delete tweet tersebut, ” kata Hafiz ketika dihubungi mStar.

Nasib sekali lagi tidak berpihak kepada Nabila, 29, apabila persembahannya menerusi lagu Peluang Kedua di pentas AJL35 mengvndang krltlkan netlzen berikutan berlaku sedikit inslden ‘terkvcil’ di bahagian korus ketika dia mendendangkan lagu tersebut.

Biarpun menerima pelbagai krltlkan dan kec4man namun beberapa selebriti tempatan antaranya Michael Ang, Syafiq Kyle, Mira Filzah, Neelofa dan Ika Nabella tampil bersolidariti memberi kata-kata semangat kepada Nabila.

Dalam pada itu. Hafiz turut mengakui dia antara salah seorang peminat lagu ciptaan penyanyi dan komposer Hael Husaini serta MFMF itu dan sama seperti penonton lain yang meletakkan harapan besar serta menantikan yang terbaik.

Persembahan Nabila di pentas AJL35 dikrltlk netlzen gara-gara nyanyiannya terkvcil.

Jelas Hafiz, ciapan atau tweet yang dikongsikan itu tiada kata kejlan atau kutukan malah dia turut memuji keber4nian Nabila yang terus berjuang sampai ke akhir persembahannya.

“Saya sendiri menyukai lagu tersebut dan ia juga antara lagu yang hebat di radio dan platform streaming. Semestinya harapan saya sangat besar sama seperti penonton lain untuk menantikan yang terbaik.

“Apa-apa pun, saya puji Nabila yang berjuang sampai ke akhir lagu tersebut. Saya pun tiada mas4lah dengan Nabila dan ada mesej secara peribadi kepadanya di Instagram menjelaskan perkara sebenar.

“Tweet saya cuma tweet umum, dan saya rasa tiada bahagian yang saya mengvtuk atau meng3ji. Tapi jika ada yang beranggapan sebaliknya, sekali lagi saya minta maaf, ” ujarnya.

Sumber: hmetro dan IG Nabila

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*