“Nama tadika kemain sedap..”- Netizen Menyerbu FB Tadika Baling Budak

Tugas seorang guru bukan mudah tidak kira guru sekolah rendah atau menengah. Pengorbanan insan tersebut yang diperumpamakan seperti sebatang lilin tiada tolak bandingan. Tetapi tugas ini dilihat pada pandangan mata kasar orang lain tugas tersebut hanya mendidik sahaja.

Situasi sebegini juga turut dirasai oleh guru-guru yang mengajar Pendidikan Awal Kanak-Kanak. Rata-rata masyarakat yang tidak memahami konsep sebenar Pendidikan Awal Kanak-Kanak menyangka guru-guru di sini tugasnya hanya menjaga kanak-kanak.

Pandangan masyarakat seperti ini tidak dipersetujui oleh seorang guru yang mengatakan tugas seperti ini begitu hebat dan mencabar apatah lagi mendidik anak-anak seawal seusia bayi hingga 6 tahun.

Dek kerana kesabaran itulah yang membezakan guru-guru ini. Jika tiada sabar maka akan jadi seperti video klip dibawah. Rata-rata ibu bapa sangat marah dengan apa yang buat oleh guru tersebut.

Tadika di kenal pasti

Hasil siasatan para netizen, taska tersebut telah di kenalpasti dengan nama Tadika & Taska Integrasi Genius Khalifah yang terletak di Jalan Kebun Shah Alam. FB tadika itu turut di ser4.ng netizen

 

Sumber : Tadika & Taska Integrasi Genius Khalifah

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*