Zamani Harap Ada Tawaran Kerja, Kos Rawatan Sakit Belakang Mahal Terpaksa Di Berhentikan.

Sejak bulan lalu, penyanyi Zamani dikhabarkan terpaksa menghentikan rawatan masalah skoliosis atau tulang belakang melengkung berikutan masalah kewangan.

Menerusi temubual eksklusif mStar Online, pemilik nama Zamani Ibrahim itu memerlukan kos di antara RM250 hingga RM300 setiap kali menjalani rawatan yang dipanggil kiropraktik.

Penyanyi berusia 50 tahun itu berkata, bagaimanapun dia tidak berkecil hati apabila belum menerima sebarang bantuan kewangan daripada pihak dalam industri sebaliknya mahu terus berkerja sendiri.

“Sumbangan daripada badan-badan yang terlibat dalam industri seni setakat ni tak ada lagi.
“Saya pula lebih selesa nak kerja sendiri, kalau boleh bagi la bantuan menerusi tawaran kerja… itu lebih baik,” katanya.

Tambah penyanyi lagu Gerimis Mengundang itu, dia yakin masih boleh mencari rezeki dan menafikan keadaan fizikalnya itu menyebabkan dirinya sukar untuk mendapat tawaran persembahan.

 

“Kepada pihak yang ingin memberi tawaran, keyakinan anda itu perlu letak pada 100%. Insya-Allah saya masih boleh bekerja, cuma dari segi fizikal tu saya tak dapat nak buat apa-apa,” ujarnya.

Temubual yang disertakan video itu turut memaparkan sedutan dimana Zamani bergerak dengan menggunakan skuter tiga roda berbanding berjalan di dalam sebuah pusat beli-belah.

Sumber: mStar Online (Ali Toupan Rajalee)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*