Lana Nordin Di Puji, Bimbing Suami Rebut Peluang Beribadat Dan Berdoa Malam Nisfu Syaaban.

Sempena malam nisfu Syaaban beberapa hari lalu, pelakon Lana Nodin memuat naik perkongsian yang memaparkan suaminya, David McKienzie yang sedang mendirikan solat.

Menerusi ruangan kapsyen pada video yang dimuat naik menerusi Instagram, pelakon drama ‘Aku Yang Kau Gelar Isteri’ itu bersyukur kerana suaminya tidak ketinggalan melakukan amal ibadah dan memohon doa pada malam Nisfu Syaaban.

Solat dan berdoa pada malam Nisfu Syaaban

“Malam nisfu Syaaban, walaupun tak sempurna tapi alhamdulillah aku bersyukur suamiku tak ketinggalan mengambil kesempatan untuk beribadah dan berdoa.
“Semoga Allah memakbulkan doa kita agar wabak pandemik ini berakhir sebelum menjelangnya Ramadhan dan Syawal, amin,” tulis Lana di ruangan kapsyen.

Perlahan-lahan belajar Solat

Dalam pada itu, ada juga segelintir netizen yang mempersoalkan posisi solat lelaki itu. Bagaimanapun, pelakon berusia 41 tahun itu menjawab persoalan tersebut dengan mempertahankan suaminya.

“Ramai tegur posisi dia solat, tak pe saya bagi dia perlahan-perlahan belajar supaya dia selesa dan tak rasa saya tekan dia untuk solat.
“Anyway yang penting di dalam hati dia niat untuk solat, adakah anda semua cukup jaga 5 waktu solat?? Tepuk dada sendiri,” tambahnya lagi.

Besar pahala Lana bimbing suami

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memberikan reaksi positif. Malah, ramai yang memuji usaha suaminya untuk menjadi seorang muslim yang baik.

Bertuahnya dapat suami macam ni

Semoga Allah mudahkan segala usaha Lana

Semoga kalian berbahagia sentiasa

 

Lana dan David McKienzie atau nama Islamnya Mohd Daud McKienzie mendirikan rumah tangga pada 15 Mei 2015 lalu. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata bernama Gia Quinn McKienzie, 5, dan William Daud McKienzie, 2.

Sumber: Instagram Lana Nodin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*