” Balik dan pergi ke mahkamah..” – Ketua Polis Negara

Usahawan kosmetik penuh kontroversi, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman yang kini masih dijejaki pihak berkuasa nampaknya telah menarik perhatian Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador.
SajatSumber : Google  
Seolah-olah ‘memujuk’ Sajat, Abdul Hamid Bador menggesa agar Sajat segera serah diri dan keluar daripada tempat persembunyiannya

Perkembangan terbaru, pihak polis masih belum memperoleh sebarang berita mengenai kedudukannya terkini namun dipercayai Sajat dipercayai sedang berada di luat negara.

Ujar Ketua Polis Negara lagi, pihak polis turut berasa hairan dengan tindakan Sajat yang baginya tidak perlu takut memandangkan dia tidak menghadapi sebarang pertuduhan jenayah serius atau hukuman yang berat dikenakan terhadapnya di mahkamah.

Hamid BadorSumber : Google  

Abdul Hamid turut memberitahu bahawa pihak mereka sebelum ini telah berjaya mengesan kedudukan Sajat namun terdapat beberapa isu dihadapi seperti kewujudan lorong tikus di sempadan negara yang telah menyukarkan kerja mencari usahawan kosmetik tersebut.

“Saya harap dia bertanggungjawab, itu kehidupan privasi dia, saya tahu tetapi janganlah apabila berada di luar negara (tempat persembunyian) dia masih lagi mahu mencuit perasaan orang ramai (mengenai tindakan yang dilakukannya), balik dan pergi ke mahkamah.” ujarnya lagi ketika satu sidang media selepas merasmikan Seksyen K9 Bahagian Bantuan Teknik D6 Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) PDRM di Langkawi pada hari Ahad lalu.

sajatSumber : Google  

“Dia sudah memang di luar negara, masa dia lari dari mahkamah itu kita tidak dapat kesan, hanya kita tahu lebih kurang dia di mana. Kita ada teknik mengesan misalnya ada di Kedah, Perak, kita cuba hendak menahan dia di sempadan. Tetapi kena faham, sempadan kita bukan sahaja tembok, kalau mereka gunakan lorong tikus ini, sukar bagi kita.”

Terdahulu, pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang menyiasat mengenai kemungkinan Sajat kini sedang berada di luar negara dan pemantauan sedang giat dijalankan.

SUMBER : Astro Gempak