Guna Kabel Untuk Rentas Negeri, Polis Maklumkan Sesuatu Berlaku Pada Tandatangan Itu

Baru baru ini kecoh tentang isu selebriti atau instafamous merentas negeri untuk berhibur dengan menggunakan alasan kerja.

Perkara ini sudah tentu buat netizen tidak berpuas hati dimana mereka sendiri tidak dapat merentas negeri tetapi golongan VIP dan VVIP ini boleh selamber rentas.

Semalam tular satu gambar rentas negeri dari seorang individu yang mendakwa dapat borang kosong yang siap dengan cop polis dan tandatangan.

Alasan individu tersebut adalah untuk pergi temuduga bekerja tetapi apabila pihak polis siasat mereka dapat tandatangan di borang rentas tersebut adalah palsu.

Ketua Polis Daerah, Superintenden Hanyan Ramlan berkata, siasatan mendapati terdapat pemalsuan tandatangan Inspektor Mohd. Ramizan Ramli.

Sehubungan itu, katanya, satu kertas siasatan dibuka bagi menyiasat penyalahgunaan borang rentas negeri tersebut.

“Borang rentas negeri itu diberikan kepada seorang wanita untuk ke Kuala Lumpur bagi menghadiri temu duga pekerjaan yang dijadualkan pada 8 April.

GUNA KABEL UNTUK RENTAS NEGERI

Hari ini pihak polis dari IPD Shah Alam mendedahkan satu lagi gambar borang rentas negeri yang berserta dengan tanda tangan.

“Thank you tolong kali kedua, xyah bratur panjang2. Ad cable dahh mudoh basoe sney kiro”

Ini kenyataan dari pihak PDRM di Shah Alam.

PADA 08 APRIL 2021 (KHAMIS) TELAH TULAR BORANG RENTAS NEGERI BALAI POLIS SEKSYEN 6, SHAH ALAM, SELANGOR.

DIMANA SATU BORANG RENTAS NEGERI KOSONG MILIK BALAI POLIS SEKSYEN 6 BERTANDATANGAN DAN BERCOP PENOLONG KETUA POLIS BALAI SEKSYEN 6, TELAH TULAR DI MEDIA SOSIAL DENGAN TULISAN “Thank you tolong kali kedua, xyah bratur panjang2. Ad cable dahh mudoh basoe sney kiro”

SIASATAN AWAL DIJALANKAN MENDAPATI TERDAPAT PEMALSUAN TANDATANGAN MILIK PENOLONG KETUA POLIS BALAI SEKSYEN 6, SM MOHD FADZLI BIN ALI. SATU KERTAS SIASATAN POLIS DIBUKA DI BAWAH SEKSYEN 468 KANUN KESEKSAAN DAN SEKSYEN 233 AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA.

Sumber : IPD Shah Alam

Artikel: AwatttSyeikhh Network

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*