“Celah mana pergi Thailand, aku dekat JB la ngok..”- Sajat

Sajat bersembvnyi di Thailand – KPN – Petua dan Resepi Bonda

6 April lepas, usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat dipercayai sedang bers3mbunyi di Thailand selepas mengh1langkan diri svsulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah.

 

Harian Metro melaporkan bahawa sumber terdekat memberitahu bahawa sama ada dia menggunakan laluan t1kus atau menggunakan pakej perlancongan yang membenarkan pelancong asing memasuki negara berkenaan selain kunjungan perniagaan.

Kes pel4riannya itu diakui oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador sendiri, namun begitu tidak dinyatakan secara spes1fik l0kasi pelar1annya.

Sajat respon ada kat mana

Namun begitu, dalam satu perk0ngsian  menerusi Instagram hari ini, Sajat men4fikan bahawa dirinya kini sedang berada Thailand, dia mend4kwa dirinya kini sedang berada di Johor Bahru apabila ada ntizen menegvr dirinya.

“hahahaha hey org ada kat jb la ngok!!!! Cel4h mana nak pergi thailand tu?? Ko Ingat bapak Aku wakil rakyat thailand ker!! Semua b0der tvtup ng0k!! Bahal0l 😆😆😆😆”

Dalam resp0n k0men itu, Sajat menyatakan bahawa dia sendiri akui bahawa dirinya tak boleh l4ri ke negara tersebut kerana sempadan ditutup berikutan dengan C0vid-19 ini.

Untuk rek0d, Muhammad Sajjad telah mencetvskan kontr0.versi apabila dia ada memuat naik video mahu keluar daripada Islam selepas mengh1langkan diri susulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhubung kes dikendalikan Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (Jais).

Sajat bersembunyi di Thailand – KPN

Terdahulu, sumber memberitahu Harian Metro bahawa, Sajat kini sedang bersembunyi di Thailand. Di tanya bagaimana dia l0los ke negara jiran itu, sumber itu bagaimanapun tidak mended4hkannya.

Menjadi pers0alan sama ada Sajat menggunakan laluan t1kus untuk keluar dari Malaysia ke Thailand ataupun dia menggunakan pakej perlancongan yang membenarkan pelancong asing memasuki negara berkenaan selain kvnjungan perniagaan.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika dihvbungi menges4hkan bahawa Sajat kini sedang berada di negara jiran namun beliau tidak menyatakan negara dimaksudkan.

“Ya dia kini berada di negara jiran. Cuma saya nasihatkan kepada dia pulang dan pergilah ke mahk4mah,” katanya kepada Harian Metro.

Harian Metro sebelum ini melaporkan Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) sudah berk0ngsi maklumat berkaitan usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat yang did4kwa berkemvngkinan sudah berada di luar negara.

Ketua Pengarah Imigresen Datuk Khairul Dzaimee Daud dilaporkan berkata, bagaimanapun pihaknya tidak akan mended4hkannya kerana dikhuatiri mengg4nggu sias4tan.

Muhammad Sajjad mencetvskan kontr0versi baru-baru ini apabila memuat naik video mahu keluar daripada Islam selepas mengh1langkan diri susulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhvbung k3s dikendalikan Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (Jais) mengikut Seksyen 10, Enakmen Jnayah Syariah Negeri Selangor.

sumber : http://transformasi.host

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*