Artis

Netizen Cakap Rita Rudaini Tak Move On Bila Letak Gambar Bekas Suami, Tetapi Respon Rita Memang Sempoi..

G4RA-G4RA berkongsi foto anak keduanya Airit Qaqa Arjuna sedang menyiapkan tugasan sekolah yang diberi oleh guru, pelakon Rita Rudaini menerima komen negat1f seorang pengikut di laman Instagram.

Dalam foto yang dimuat naik itu, Rayyan dilihat sedang menyiapkan tugasan carta keluarga atau family tree, namun apa yang menarik perhat1an ialah gambar bek4s suami, Aidil Zafuan Abdul Radzak pula menjadi topik perbualan netizen.

Sehinggakan ada yang menudvh Rita masih belum move ondan tidak boleh melupakan bek4s suaminya itu.

“Sis move on la, si lelaki tu dah ada isteri anak dah… hidup masing-masinglah, nampak sangat sis terg1la-g1lakan si lelaki, kas1han tengok sis masih menanti benda yang tak pasti,” tulis seorang pengikut.

Menjawab komen pengikut itu, Rita atau nama sebenar Rita Rudaini Mokhtar, 44, meminta individu berkenaan berfikir dahulu sebelum menulis komen dan tidak sewenang-wenangnya melemparkan tuduh4n tidak wajar.

Rita jawab komen seorang pengikut di Instagram.

“Takkan family tree aku nak letak gambar laki hang (kamu)? Terg1la-gi1la kepala otak hang! Nak komen biar cerdik sikit, ” balas Rita.

Sebelum itu, menerusi ruangan kapsyen aktres filem Mami Jarum ini sempat berjenaka dengan pengikutnya mahu menukar gambar bekas suami dengan pelakon popular Korea Selatan, Hyun Bin.

“Family tree lagi… mummy sebenarnya nak print gambar Hyun Bin ganti tempat daddy tapi mummy t4kut cikgu adik pengs4n pula,” tulisnya.

 

Rita mengurus dan membesarkan anaknya tanpa bantuan orang lain.

Meskipun dia dan bek4s suami berdepan beberapa isu kebelakangan ini, namun Rita sentiasa bers1kap profesional mengenai hubvngan anaknya dengan bapa mereka.

Rita berkahwin dengan Aidil, 33, pada 2008 namun bercera1 pada September 2013.

Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Airit Rayyan Rizqin, 12, dan Airit Qaqa Arjuna, 10, yang kini di bawah jagaan Rita.

Sumber : Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *