Di Jangka Bertahan 6 Bulan, Ibu Kongsi Berita Sedih Adik Ammar Telah Meninggal Dunia

 

Terkini, ada satu posting dikemaskini ibu kepada Adik Ammar memaklumkan bahawa anaknya sudah kembali ke rahm4tullah jam 5.05 petang tadi.

Adik Ammar  sebelum ini disahkan menghidapi Magl|nant Rabdh0id Tvm0r dan d0ktor ketika itu memberitahu Ammar mempunyai satu lagi k4ns3r iaitu tum0r 0tak setelah melakukan ujian CT Scan.

Puan Fakhira Aqila sebelum ini memberitahu melalui posting miliknya dua k4nse3r yang dihidapi oleh anak kesayangannya itu tidak berkait antara satu sama lain tetapi takdir Allah kebetulan terjadi pada waktu yang sama.

Lebih melvluhkan hati, tiada r4watan perubatan yang boleh dilakukan untuk mer4wat Ammar dan doktor menasihatkan supaya Ammar dibawa pulang ke rumah bersama keluarga.

Semoga Adik Ammar ditempatkan di syurga firdausi dan dikuatkan hati keluarganya.

TERDAHULU kira-kira sebulan yang lalu, media pernah melaporkan berita tentang adik Ammar dan keper1tan yang ditanggvng oleh ibu bapa mereka dalam menerima hakikat yang telah ditentukan oleh Allah.

Ammar, anak yang berusia empat bulan, dilahirkan sihat dan comel rupanya hanya berbaki h4yat enam bulan sahaja dari sekarang. Hati ibu ayah mana yang tidak remvk setelah ditimpa dengan ujian yang sangat berat ini.

Belum hilang rasa sed1h dan terkejvt mereka ketika Amar disahkan menghadapi MagIinant Rabdhoid Tum0r lima hari lalu, doktor pula memberitahu Ammar mempunyai satu lagi k4nser iaitu tum0r 0tak setelah melakukan ujian CT Scan pada Khamis.

Menerusi perk0ngsian oleh Puan Fakhira Aqila, dua k4nser yang dihidapi oleh anak kesayangannya itu tidak berkait antara satu sama lain tetapi takdir Allah kebetulan terjadi pada waktu yang sama.

Lebih melvluhkan hati, tiada rawatan perubatan yang boleh dilakukan untuk mer4wat Ammar dan doktor menasihatkan supaya Ammar dibawa pulang ke rumah bersama keluarga.

Mereka hanya mempunyai masa enam bulan sahaja lagi untuk melvangkan masa dan mencipta kenangan bersama Ammar.

Dengan doa kami seluruh rakyat Malaysia, semoga ada keajaiban untuk Ammar, membesarlah dengan sihat dan diangkat segala kesak1tannya. Semoga ibu ayah Ammar diberikan ket4bahan setingginya dalam ujian yang maha hebat ini.

Sumber: Instagram ieraaqila, Siakap Keli/coretan ummi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*