Azhar Idrus Mejawab Isu Rentas Negeri Dari Terengganu Untuk Hadiri Majlis Tahnik Anak Siti Nurhaliza.

Penyanyi kesayangan ramai, Datuk Seri Siti Nurhaliza kini berterusan menjadi sasaran netizen kerana did.akwa gagal mematuhi p.rosedur o.perasi standard (SOP) bagi menc.egah penularan C0vid 19.

Terbaharu penganjuran majlis aqiqah, maulid dan tahnik anak kedua Siti, 42, iaitu Muhammad Afwa Khalid menc.etuskan pertikaian dalam kalangan orang ramai.

Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan t.indakan Siti dan suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa meng.undang pendakwah terkenal, Ustaz Azhar Idrus yang difahamkan menetap di Terengganu di kala larangan merentas negeri masih dikuatkuasakan.

 

Malah penganjuran majlis di kediamannya itu pada minggu lalu juga dilihat sebagai tidak s.ensitif dengan s.ituasi semasa apabila k.es harian j.angkitan C0vid 19 masih lagi mencatatkan empat angka.

Selain Azhar Idrus, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri, pendakwah selebriti, Ustaz Don Daniyal dan Ustaz Iqbal Zain Al Jauhari turut menjadi tetamu istimewa Siti dan suami.

Momen sekitar majlis berkenaan dikongsikan Siti di Instagram.

Susulan itu, netizen menggesa pihak berkuasa untuk mengambil tindakan sewajarnya terhadap penganjuran majlis tersebut.
“PDRM boleh la s.aman Tokti (Siti Nurhaliza) dan keluarganya… sebelum i.su tahnik banyak sahaja event mereka buat tapi tiada juga ti.ndakan.

“Tokti dan keluarga langsung tidak fikir kesan ya bila buat macam ini… macam hidup dekat dunia kayangan mereka sahaja. Agak ignrance (tidak peka) dengan i.su semasa.

“Itulah aku pernah kata, kenapa k.es Tokti macam senyap sahaja tak macam k.es Neelofa sampai tr.ending?” tulis netizen.

Sebelum ini, netizen turut mempertikaikan i.su SOP di h.ospital tempat Siti melahirkan putera sulungnya itu apabila mereka membenarkan kehadiran ramai pelawat selain Datuk K.

Ia kerana kebanyakan h.ospital tidak akan membenarkan pelawat lebih-lebih lagi untuk wanita yang baru bersalin.

Usaha untuk mendapatkan reaksi daripada pihak Siti bagaimanapun tidak berhasil.

Ustaz Azhar Jawab Rentas Negeri (Minit 55)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*