Pernah Buat Hal Dengan Pak Guard, Tular Sekali Lagi Lan Pet Pet Berkasar Dengan Penghantar Makanan.

Mazlan bin Ahmad atau lebih dikenali sebagai Lan Pet Pet ialah seorang pelawak, penyanyi, pelakon dan pelawak Malaysia. Beliau ialah anggota kumpulan Senario.

Beliau memulakan kerjaya dalam bidang hiburan semenjak beliau menyertai program realiti lawak Sinaran Pasport Kegemilangan terbitan TV3 di tahun 1990-an.

Selepas berjaya menduduki tempat teratas dalam sayembara tersebut, beliau telah ditawarkan untuk menyertai sitkom pentas yang disiarkan di TV3, Senario.

Video pelawak popular, Lan Pet Pet mem.ukul seorang lelaki dipercayai penghantar makanan menarik perhatian netizen selepas tular di media sosial sejak malam tadi.

Menerusi video yang dirakam pengguna jalan raya ini, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat merangkul leher lelaki terbabit dan mem.ukul kepalanya.

Dalam masa sama, Lan turut ditenangkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus mem.ukul lelaki itu dalam keja.dian yang berlaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan m arah, Lan turut menjerkah lelaki itu dengan kata-kata berbaur a.maran, ‘hang duduk Tropicana nak tunjuk s.amseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila dan di mana lokasi keja.dian itu.

Sementara itu, usaha menghubungi Lan bagi mendapatkan reaksinya mengenai keja.dian itu buat masa ini tidak berjaya.

Sebelum ini, Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 51, menc.etuskan kegemparan ramai apabila mem.ukul seorang pengawal keselamatan, Yahya Manap atau Pak Ya, 71, pada 6 April 2019.

Dia didenda RM 2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban pada 15 April 2019 selepas meng aku bers.alah terhadap perbuatan yang dilakukan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan.

Kredit : HMetro

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*