COVID-19 Viral

Frontliner Lumpuh Sebelah Badan, 3 Hari Masuk ICU Selepas 2 Jam Ambil Vaksin Jenis Ini.

 

Semalam, pembukaan untuk mendaftar AstraZeneca telah dibuka buat semua orang dan hasilnya seperti ‘pisang goreng pnas’, tak sampai sehari dah ‘fully booked’.

Namun begitu, wujud pula satu k3s pada 2 hari lepas apabila ada seorang frontliner kongsikan satu perkara yang terjadi kepadanya selepas ambil d0s kedua vksin jenis Sin0vac pada 22 April lepas.

“I cant walk, I can’t talk”

 

Menerusi perkongsiannya di Instagram, wanita yang dikenali sebagai Nur Hafiza ini dimasukkan kepada lCu selama 3 hari aklbat ser4ngan min0r str0ke pada bahagian kiri bdannya.

Akibat itu, Nur Hafiza menjelaskan bahawa dirinya tak boleh berjalan malah bercakap sekalipun.

Namun begitu, Hafizah menjelaskan bahawa vaksln ini bukanlah tak patut diambil sebab lain orang lain tindak balasnya.

“Kalau ada yang nak ambil vksin silakan, kalau tak nak ambil jadi tak perlu ambil. Ada yang ccuk then dia dm4m batvk semua settle terus sihat. Ada sesetengah dia jadi macam saya, lepas cvcuk 2 jam jadi macam ini, semuanya kuasa Allah SWT.”

Hafizah yang merupakan kakitngan disebuah h0spital swasta ini menjelaskan dia tak boleh bercakap dengan jelas dan tak boleh berjalan dengan st4bil.

Kata Hafizah, sepanjang 7 jam lepas, dirinya semakin sihat walaupun masih belajar untuk berjalan dan bercakap, dia akan sentisa update perkembangannya nanti di Instagram.

Sumber: lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *