Viral

” Wajah awak cantik sayang..”- Hanya 11 Bulan Di Pinjamkan, Anak ‘Pergi’ Kerana Jatvh Tingk4p,

Malang tidak berb4u, begitulah gambaran yang dapat digambarkan apabila seorang b4yi perempuan berusia 11 bulan yang terjatvh dari tingkat tiga.

Memetik perkongsian YOY Network, kejadian tersebut berlaku di kediaman keluarganya di Blok D, PPR Sri Aman, Jalan Aman Putra.

Mangsa sedang bermain bersama abang, kakak dan sepupunya

Ketua P0lis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai, berkata p0lis menerima lap0ran inslden itu pada jam 6 petang.

Sepasukan angg0ta p0lis dari Balai P0lis Jinjang kemudian menjalankan si4satan di tempat kejadian.

“Siasatan mendapati mngsa dikatakan sedang bermain bersama abang, kakak dan sepupunya.”

Katil dirapatkan ke bahagian tingkp untuk mengemas bilik 

“Mereka bermain di atas katil bahagian atas bersebelahan dengan tingkap yang berada dalam bilik pertama rumah sebelum terjatvh dari tingkp kira-kira jam 3 petang.”

“Katil berkenaan dirapatkan ke bahagian tingkp untuk mengemas bilik terbabit.”

Tingkp bilik tidak mempunyai jerigi

Siasatan mendapati tingkp di dalam bilik itu tidak mempunyai jeriji dan katil diletakkan berdekatan tanpa sebarang halngan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurut Eng Lai lagi, si4satan lanjut mendapati tiada sebarang unsur jenyh dalam inslden itu.

Ibu b4yi bawa mngsa ke H0spital Selayang

“Ibu b4yi membawa mngsa ke H0spital Selayang (HS) untuk mendapatkan rwatan dan apabila tiba di Unit Kecem4san Hspital Selayang, mngsa dis4hkan menlnggal dunia oleh Pegawai Perubtan.”

“Myat kemudian dirujuk ke Unit F0renslk HS untuk dibed4h si4sat bagi mengenal pasti pnca kem4tian,” katanya.

Pnca daripada keced3raan prah di bahagian kepala

Katanya lagi, hasil lap0ran bed4h si4sat mendapati berpnca daripada keced3raan prah di bahagian kep4la aklbat jatvh dari tempat tinggi. K3s diklasifikasikan sebagai m4ti mengejvt (SDR).

Sementara itu, menerusi perkongsian di laman Facebook oleh seorang pengguna bernama Arry Ariffin yang turut berkongsi berita sedlh itu di media sosi4l.

Syukur diberi peluang ttap dan kucvp d4hi awak buat kali terakhir

“Alhamdulillah selesai majlis pengebumlan bby aira , syukur diberi peluang untuk tatap wjah dan kucvp d4hi awk untuk kali terakhir.”

“Wajah awak cantik sangat sayang, pipi awak tetap comel. Selamat berbahagia awak di syurga yang indah.”

Semua cembru dengan pemerglan awak sayang

“Perginya dirimu di bulan yang mulia tanpa membawa sedikit dosa pun. Subhanallah semua cembru dengan kem4tian awak sayang.”

“Kerana awak adalah insan terpilih yang dijemput allah dibulan yang mulia. Kakak redho dengan pemerglan awak. Semoga kita berjumpa disana ye, iloveyou baby aira.”

Adik budak baik tak banyak kerenah dan senang dijaga

“Buat para sahabat terima kasih kerana sudi mendoakan baby aira. Jasa kalian hanya allah je yang mampu balas.”

“Rindu eb0k. Adik budak baik, tak banyak kerenah, senang dijaga. ALLAHUAKBAR semoga kami semua kuat menerima ketentuan mu ini.”

Baju, sikat rambut, kasut, mainan, botol sebagai pengubt rindu

“Hanya baju, sikatrambut, kasut,stroller, mainan, botol susu, getah rambut, sabun mandi, yang dapat mngubti rasa rindu ini.”

“Biskut awak banyak kakak beli tapi sayang awk tak sempat makan. Kakak order biskut raya banyak2 sbb kakak tau awk suka.”

“Sedih kakak dik, selalu petang cmni kakak balik keje awak msuk bilik akak baring sebelah kakak tapi sekarang hanya tinggal kenangan dan air mata je.”

Hanya 11 bulan Allah pinjamkan adik untuk kami

Sementara itu, turut berkongsi berita sedlh itu adalah bapa kepada b4yi perempuan ini yang meluahkan rasa hati merindui pada anaknya menerusi laman Facebook.

Kami sentiasa rindukan adik

“Hanya 11 bulan sahaja Allah pinjam kan adik(gendud) untuk kami semua. Gelak ketawa adik menjadi kenangan terindah buat kami.”

“Kami sentiasa Rindukan adik. Kakak Haziqah pon asik tanya adik je.”

Lepas ini daddy dah tak boleh nak cublt pipi deb4b adik

“Lepas ni daddy dah tak boleh nak cublt plpi adik yang deb4b tu. Daddy akan sentiasa merindui Adik.”

“Tenang dan damai lah bersama percipta mu wahai anak syurga. Berseronok lah di taman syurga, yang kekal abadi. Al-Fatihah buat Baby NUR AIRA BATRISYA 16/5/2020-2/5/2021.” 

Selain itu, ayah kepada adik Nur Aira Batrisya turut berkongsi satu klip video gabungan gambar-gambar comel byi itu di aplikasi TikTok.

Salam takzi4h buat keluarga adik Nur Aira Batrisya, semoga keluarga diberikan kekuatan dan ketabahan mengh4dapi uji4n ini.

Sumber:mediakl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *