Bengang Lokasi Vaksin Bertukar, Netizen Kecam Adi Putra Kerana Bodohkan KKM

Pelakon popular, Datuk Adi Putra meluahkan rasa bengang apabila tarikh dan lokasi bagi temujanji utnuk menerima vaksin tiba-tiba berubah selepas mendaftar melalui aplikasi MySejahtera.

Menerusi sebuah posting di laman Instagram semalam, Adi atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera Halim berkongsi tangkapan skrin aplikasi itu yang memaparkan maklumat terperinci mengenai temujanji vaksin berkenaan.

Perhatian kepada KKM!

Menurut pelakon berusia 40 tahun itu, beliau mendaftar untuk disuntuk vaksin di Kuala Lumpur pada 16 Mei ini, namun sistem dalam aplikasi itu menunjukkan lokasinya di Pengkalan Kubor bertarikh 25 Mei akan datang.

“Saya buat temujanji vaksin di MySejahtera pada 16 Mei di PWTC jam 1130am. Hari ini saya buka MySejahtera tiba-tiba tarikh dan lokasi bertukar. Saya duduk KL bukan Kelantan b*doh,” tulisnya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet menegur bahasa pelakon drama Aku Yang Kau Gelar Isteri itu yang dianggap terlalu kasar apatah lagi ditujukan kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Tak patut guna perkataan tu! KKM dah penat

Teruknya bahasa?

Tarik balik makian tu!

Kenapa salahkan kerajaan pulak?

Sebelum ini, Adi yang berasal dari Singapura pernah mengesahkan dirinya adalah seorang warganegara Malaysia dengan memuat naik kad pengenalan di Instagram untuk tatapan umum.

Sumber: Instagram Adi Putra

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*