Uncategorized

Bekas Ratu Cantik Malaysia Malu Dengan Netizen Malaysia Yang Mengutuk Ratu Cantik Isr43l.

Bekas ratu cantik Malaysia, Larissa Ping dikritik kerana mempertahankan Miss Universe Isr43l secara dalam talian.

Ping, yang memenangi gelaran Miss World Malaysia pada tahun 2018, mendapat reaksi balas setelah menggelar malaysia keyboard warrior kerana melakukan bvli sib3r Miss Universe Israel Tehila Levi, 19, di media sosial mengenai pengeboman rakyat Pal3stin di negaranya baru-baru ini. Berikutan reaksinya, Ping kemudian menjadi sasaran cyb3rbvli, yang telah menyiarkan kata-kata tidak senonoh ke laman media sosialnya sejak dia berbicara pada hari Sabtu.

“Saya tidak mempunyai kata-kata untuk komen yang saya terima dalam catatan ini,” Ping, 22, bertindak balas terhadap kebencian dalam talian semalam.

Salah satu komen mengatakan: “Kecantikan tanpa otak tidak berguna, bukankah lebih baik jika anda juga dibom?”

Image

Rakyat Malaysia mula mennyer4nhg Levi, yang telah berkhidmat di Isr43l Defense Forces, dengan komen-komen kebencian setelah dia muncul di babak kostum nasional pertandingan Miss Universe minggu lalu, sementara pemerintahnya membalas dengan keras kepada militan Ha.m4s di Gaz4, membunuh lebih dari seratus fal3stin dan beberapa orang Israel.

Antara yang mereka katakan kepada Levi adalah, “Babi Isra3l,” dan “negara jahat.” Halaman media sosial Levi tidak lagi tersedia untuk umum.

Ping mengatakan bahawa dia merasa malu melihat komen-komen itu.

“Saya sangat malu dan marah pada keyboard warrior di Malaysia yang mengutuk Miss Universe Isr43l di dunia maya,” katanya Sabtu sebelum menghapus komen.

“Ini meninggalkan imej buruk di Malaysia dan ia boleh mempengaruhi wakil Malaysia kita sendiri,” tambah Ping.

Semalam, dia bertindak balas terhadap pengkritik yang menyerangnya dalam talian.

“Saya tidak akan pernah mengejar keganasan tidak kira bangsa atau agama apa pun. Anda tidak pernah boleh membenarkan tindakan membunuh ny4wa yang tidak bersalah, dan saya menentang semua keganasan yang berlaku di Pal3stin, ”katanya

2 thoughts on “Bekas Ratu Cantik Malaysia Malu Dengan Netizen Malaysia Yang Mengutuk Ratu Cantik Isr43l.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *