Caprice Botakkan Kepala Untuk Misi Solo, Komen Isu Di Suruh Kahwin Oleh Netizen.

PETALING JAYA – Aktivis kemanusiaan dan penyanyi rap, Caprice tetap meneruskan misi kemanusiannya walaupun secara solo untuk membantu rakyat Palestin.

Pemilik nama lengkap, Ariz Ramli yang kini berada di Cairo, Mesir berjanji, akan membanggakan rakyat Malaysuia, bahkan membuktikan kebenaran untuk setiap perkara yang pernah diperkatakan sebelum ini.

“Salam Malaysia. Baru habis ‘packing’. Saya cuma nak cakap yang saya akan teruskan dengan misi seorang diri. Semua yang lain sudah balik ke Malaysia.

“Tetapi, saya telah memilih untuk melunaskan misi saya. Insya-Allah. Waktu ini telah menjadi perjalanan yang paling sukar dalam kehidupan saya selama kita berjuang, berjihad dan beribadah.

“Saya percaya dengan hikmah. Ada sebab mengapa semua ini berlaku. Satu hari nanti, saya akan buktikan kebenaran. I’ll see you when I see you, Malaysia (Jumpa kalian semua tapi saya tak tahu bila, Malaysia),” katanya menerusi beberapa muat naik video dalam IG Story miliknya beberapa jam lalu.

Dalam untaian video berkenaan, Caprice turut berkongsi satu video ‘boomerang’ dipercayai sudah mencukur atau membotakkan kepala.

Dalam meneruskan misi diteruskan secara bersendirian, pelantun lagu Lenglui itu sekali lagi memohon maaf kepada sesiapa yang terkesan dengan perbuatannya sebelum ini.

“Saya minta maaf kepada sesiapa yang terluka, kecewa dan berkecil hati. Insya-Allah, saya akan membanggakan anda semua. Demi ummah, demi Malaysia,” ujarnya.

Terdahulu, negara digemparkan dengan pendedahan Caprice yang mendakwa pasukan Ustaz Ebit Lew yang berada di Gaza, Palestin sudah menconteng arang terhadap imej negara apabila memburukkan nama Malaysia tindak-tanduk yang tidak sewajarnya.

Antara dakwaan Caprice termasuklah masyarakat Arab, terutamanya rakyat Palestin tidak selesa apabila Ebit mengambil atau merakam gambar menunjukkan wajah mereka terutama anak-anak kecil saat menghulurkan bantuan.

Caprice disakat netizen, diminta kahwin saja

PETALING JAYA – Tindakan aktivis kemanusiaan dan penyanyi rap popular, Caprice memadam hantaran gambar ‘poster’ pemb0ngkaran yang kebobrokan misi kemanusiaan Palestin yang sepatutnya berlangsung esok mengundang skeprikal dan komen nakal netizen dengan dakwaan tarikh berkenaan mungkin menjadi detik perkahwinan lelaki itu.

Sebagai respons, Pelantun lagu Lenglui itu turut memuat naik satu hantaran berkenaan perihal tersebut bersama tangkap layar seseorang berserta video muzik dan sesi motivasi yang pernah dilunaskannya.

“Pada aku, Caprice ini kena kahwin, dia rasa dia sahaja betul, dah kahwin nanti senyaplah dia baru tahu makhluk apa selalu betul,” tulis seorang netizen.

Kata orang, menjadi kelaziman apabila seseorang lelaki sudah berkahwin, ada satu golongan yang sentiasa merasakan diri mereka betul iaitu golongan isteri atau suri rumah.

“Dia ada ‘point’. Selamat Hari Raya Aidiladha,” tulisnya seraya menyertakan sebuah video perjalanan muzik berisi dakwah serta jihadnya termasuk sesi motivasi yang pernah dijayakannya.

Dalam ruangan komen, ada yang berseloroh esok (21 Julai) mungkin tarikh pernikahan Caprice memandangkan pembongkaran yang dijanjikan barangkali sudah dibatalkan atau ditunda.

“21 Julai jadi tak bongkarkan rahsia? Janji harus ditepati. Bang, Bang!,” sakat seorang netizen.

Seorang netizen lain menulis: “Jadi, 21 Julai (esok) ini Caprice kahwin?.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*