“Kesian haiwan pun ada perasaan…” Apa Yg Berlaku Kepda Kucing Tangmo undang simpati ramai

Tidak hanya netizen di Thailand sahaja yang bersedih dengan permergiaan pelakon popular, Tangmo atau Nida Tangmo Patcharaveerapong namun di beberapa negara lain juga sama dan masih ternanti-nanti perkembangan selanjutnya mengenai selebriti tersebut.

Terbaharu, menerusi perkongsian, miss_pencintakucing di akaun TikTok membuatkan beberapa ekor kucing milik Tangmo menjadi tumpuan ramai selepas rakaman haiwan tersebut tersebar.

Walau bagaimanapun buat yang memelihara kucing, sudah pasti cukup tahu betapa akrabnya hubungan haiwan peliharaan dengan pemiliknya apatah lagi jika dibela sejak kecil.

Haiwan ini juga diketahui umum mempunyai perasaan seperti manusia. Jadi melihatkan bagaimana fokus beberapa ekor kucing Tangmo melihat ruang tangga di rumah mengundang rasa sayu ramai.

Kucing-kucing Tangmo bagaimanapun difahamkan buat masa ini dijagakan oleh sahabat Tangmo yang dikenali sebagai Anna.

Dalam pada itu melihatkan di ruangan komen, perkongsian mengenai kucing-kucing milik Tangmo itu membuatkan ada yang merasa sebak dan pasti bahawa haiwan tersebut turut merasa rindu dengan pemilik mereka.

“Betul, cuma buat masa ni sahabat dia yang nama Anna yang jaga…”

“Mesti dalam hati kucing tu *mana mommy ni, tak balik lagi ke…”

“Bila hari hari dia dah sambut tuan dia balik…”

“Kesiannya, rindu kat Tangmo”

Berikut fakta mengenai Tangmo Nida;

1. Nama penuh Nida adalah Pataratida Patcharawirapong dan dilahirkan pada 13 September 1984 di Thailand.

2. Tangmo sempat mengubah namanya kepada Tangmo Pataratida kemudian menjadi Tango Mida.

3. Memiliki ketiggian 168cm serta berat 47kg, Nida pernah berkahwin dengan Tano Pakin Kumwilaisuk pada 2013 namun berpisah pada 2015.

3. Difahamkan, sebelum insiden tersebut Nida yang merupakan bekas pelajar Arts BA, Dhurakij Bundit itu sedang hangat bercinta dengan Bird (Stonerbkk).

4. Nida memulakan kerjayanya dalam dunia seni sebagai pelakon, model dan penyanyi pada 2003.

5. Difahamkan dia juga mempunyai kebolehan berenang dan pernah berkongsi fakta memiliki hobi bermain Internet dan tidur.

6. Mendiang merupakan artis berbakat yang kerap mendapat watak utama dalam Channel 7. Antara drama lakonannya iaitu Benja Keta Kwarm Ruk pada 2003, Oun I Ruk (2004), Sai Ruk Sai Sawaat (2018), Bai Mai Tee Plid Plew (2019) dan terbaru, Nuer Nai (2020).

7. Nida juga pernah membintangi filem bersama pelakon Cee Siwat Chottichaicharin berjudul Ghost of Mae Nak yang ditayangkan pada 5 Januari 2006.

8. Dia juga mempunyai album iaitu Benja Keta Kwarm Ruk (Melody of Love, 2 Disember 2003), Tarad Narm Dum Nern Ruk Part.2 (9 Febuari 2008), Jao Ying Lhong Yook, Pleng Ruk Baan Nah (29 Disember 2011) dan Sao Noy Roy Lem Kwien.

9. Selain itu, Nida juga pernah muncul dalam video muzik (MV) berjudul In one of D2B mv (2002), Poor Ter Pen Kon Dee By: Baby Bull, Dtua Tuang By: Nexus (2011), Rung – MV By: Dunk Phunkorn (2012).

10. Nida mempunyai ramai peminat dan memiliki sebanyak 1.5 juta pengikut di laman sosial Instagram (melonp.official). GetIndiannews, Sharerice

Nanti dulu, anda juga pasti tidak ingin ketinggalan untuk membaca kisah-kisah yang disediakan menarik ini di bawah seperti berikut:

Sumber:HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*