“Syed Saddiq Datang Jumpa Yasin” Ini Diberitahu Ketika Bersemuka Dgn Yasin di Mahkhamah

SELEPAS namanya ‘diseru’ Yasin Sulaiman, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman hadir bagi memberi sokongan kepada komposer dan penyanyi itu di Mahkamah Majistret Petaling Jaya pada Selasa.

Syed Saddiq berkata, dia gembira melihat keadaan penyanyi Mimpi Laila itu yang kelihatan ceria dan tenang.

“Tadi sempat berjumpa dengan saudara Yasin. Dia berada dalam keadaan tenang, yakin dan boleh lihat keceriaan di mukanya. Hatinya berada di tempat yang betul,” ujarnya kepada mStar.

Saya hadir untuk memberikan sokongan moral kepada saudara Yasin dan keluarganya.

Dalam pada itu, Syed Saddiq memberitahu kehadiran dia adalah bagi memberikan sokongan moral kepada Yasin dan keluarganya.

Katanya, sebagai wakil rakyat dia akan cuba memastikan undang-undang negara mengikut perkembangan semasa.

“Saya hadir untuk memberikan sokongan moral kepada saudara Yasin dan keluarganya.
“Sebagai penggubal undang-undang saya bertanggungjawab untuk memastikan bahawa undang-undang negara itu mengikut perkembangan arus semasa,” katanya.
Yasin kelihatan senang.

Pada prosiding 31 Mac lalu, Yasin sempat ‘memberi’ pesanan kepada wakil media supaya mengirim salam kepada Syed Saddiq yang lantang memperjuangkan penggunaan kanabis untuk tujuan perubatan.

Untuk rekod, Yasin berdepan hukuman mati selepas didakwa di Mahkamah Majestret Petaling Jaya, atas pertuduhan mengedar d4dah jenis g4nja di sebuah kondominium pada 24 Mac lalu.

Tertuduh didakwa mengikut seksyen 39B (1) (a) Akta D4dah Berb4haya 1957 dan boleh dihukum mengikut seksyen 39B (2) akta sama yang memperuntukkan hukuman penj4ra seumur hidup atau g4ntung sampai m4ti dan jika tidak dihukum m4ti hendaklah diseb4t maksimum 15 seb4tan, jika sabit kesalahan.

kredit: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*