Tertekan Ketika SPM Malah Sentiasa Di Kecam Tiada Berkat Guru, Ain Husniza Bangga Tayang Result SPM

Pelajar sekolah menengah, Ain Husniza yang pernah tular dalam kalangan netizen selepas mendakwa bekas gurunya membuat gurauan tentang rogol berkongsi keputusan cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) hari ini.

Menerusi satu ciapan di laman Twitter, remaja berusia 18 tahun itu mengakui berdepan tekanan luar biasa selepas melakukan pendedahan tersebut, namun bersyukur akhirnya memperoleh sebanyak 7A.

“Saya tak boleh gambarkan, betapa tertekannya saya ketika SPM. Bukan sahaja ada orang kata saya tiada berkat dalam pelajaran saya, malah ada juga sentiasa mendoakan saya gagal dalam pelajaran,” tulisnya sebenar tadi.

Mereka hina fizikal saya

Berdasarkan keputusan dikongsi, pelajar dari sebuah sekolah swasta di Cheras itu meraih empat A+ bagi mata pelajaran Bahasa Inggeris, Sejarah, Kesusasteraan Melayu Komunikatif dan Pendidikan Seni Visual.

Manakala tiga A bagi mata pelajaran Bahasa Melayu, Pendidikan Islam dan Sains serta satu gred B bagi Matematik.

Sementara itu, Ain turut meluahkan tekanan sepanjang melalui kes berkenaan yang menuntutnya untuk ulang-alik ke balai polis sehingga nekad membuktikan bahawa dia juga mampu memperoleh keputusan cemerlang.

Mereka cakap saya macam ‘high’

Minggu lalu, Jabatan Peguam Negara (AGC) memfailkan permohonan bagi menarik diri mewakili guru yang disaman balas Ain berhubung isu terbabit.

Terdahulu, isu bermula selepas Ain mendedahkan bahawa guru lelaki yang mengajar subjek Pendidikan Jasmani dan Pendidikan Kesihatan (PJK) itu bergurau keterlaluan berhubung perbuatan rogol sehingga kedua-dua pihak saling berbalas saman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*