Order Roti Canai Dapat Sekali Tali Mop Dalam Hidangan

Kebersihan Makanan, atau dikenali sebagai Keselamatan Makanan boleh ditakrifkan sebagai pengendalian, penyediaan dan penyimpanan makanan atau minuman dengan cara yang paling baik mengurangkan risiko pengguna jatuh sakit akibat peny.akit bawaan makanan.

Prinsip keselamatan makanan bertujuan untuk mengelakkan makanan daripada tercemar dan menyebabkan kera.cunan makanan.

Dengan ini, memastikan makanan selamat untuk dimakan pelanggan mungkin merupakan bahagian paling kritikal dalam proses penyediaan makanan.

Ini terdiri daripada apa yang dipanggil ladang ke garpu, bermakna dari ladang sehingga ke pinggan anda.

Bercerita tentang makanan, lebih-lebih lagi wanita pasti inginkan makanan yang mampu memenuhi selera mereka terutama ketika mereka lapar.

Namun malang bagi wanita ini ketika pesanan roti canai.nya bertukar tra.gis apabila terdapat kandungan tak ‘semenggah’ di dalamnya!.

“Ingatkan daging, rupanya mop!”

Perkongsian @yonabi di Tk.tk menunjukkan video wanita berkenaan yang mena.ngis ketika mendapati roti canai yang di makan tidak lumat apabila dikunyah berkali kali. Alangkah terkejut nya dia ketika menarik ‘sesuatu’ yang disangka da.ging, rupanya tali mop.

“Kunyah tak lu.mat rupanya tali mop, menangis member”

Tinjauan ke ruangan ko.men mendapati rata-rata netizen kembang te.kak melihat bahan tambahan yang ada di dalam roti canai berkenaan dan masing-masing ber.kongsi pengalaman ngeri yang sama.


Punca berlakunya keadaan di sesetengah kedai makan dan warung kurang bersih termasuklah kurang kesedaran tentang kepentingan penjagaan kebersihan oleh sesetengah pemilik kedai makan. Impaknya, pemilik pemilik kedai makan tersebut tidak akan memikirkan soal kesihatan semasa men.yediakan makanan sebaliknya mereka lebih.memberikan tumpuan kepada keuntungan dan ber sikap mate.rialistik semata-mata.

SUMBER:yonabi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Pa.ge Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan ber.tanggungjawab langsung ke atas ko.men komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikon.gsikan seperti berikut.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*