Diheret Hingga Ke Dapur, Wanita Ret4k Tempurung KepaIa Dan Tangan HampirPvtus Ditiikam Suami

Ya Allah.. isteri sampai troma bila nampak lelaki lalu lalang depan dia sbb ingat suami yg bntai dia.

Seorang wanita retak tempurung kepala dan hampir terputus kedua-dua tangan akibat ditikam oleh suami hanya kerana disebabkan perselisihan faham. Kejadian berkenaan berlaku di Chabang Empat, Kelantan.

Difahamkan, mangsa yang berusia 26 tahun itu dikatakan baru sahaja berkahwin pada Februari lalu dan sedang berdepan dengan masalah rumah tangga.

                    

Satu daripada dua jari tangannya putus kerana ditetak dan mungkin tidak dapat diselamatkan disebabkan sudah manakala satu lagi sempat disambung.

Alangkah luluhnya hati seorang kakak apabila melihat kesan jahitan di sekeliling kepala adiknya itu serta beberapa kesan tikaman di bahagian belakang badan.

Bukan itu sahaja, sejak dipindahkan dari ICU, mangsa dikatakan tidak tidur lena kerana mengadu sakit dan jika terlelap, dia kerap meracau kerana trauma dengan kejadian yang berlaku kepada dirinya itu.

Dalam pada itu, kakaknya menjaga mangsa di hospital memandangkan ibunya yang turut menjadi mangsa tikaman masih belum pulih sepenuhnya.

Walau bagaimanapun, suspek yang bekerja sebagai pemandu lori ditahan di Lembah Sireh, Kota Bharu selepas pihak polis menerima maklumat berkaitan dengan suspek yang menyembunyikan diri di lokasi terbabit.

Susulan daripada itu, suspek yang memiliki empat rekod lampau ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 448 Kanun Keseksaan (KK) dan Seksyen 326KK.

“mmg patut hukuman mati x di mansuhkan..utk puaka2 cengini la bagusnya .sibatt pangai..bru 5bln kawin dh tunjuk pangai jadahh ko ek..ehh..aku lak yg nyirap tiber2 baca kisah dia laa…smpi trauma isteri tu.. Allahuakbar” – Ziela

“Mcm manalah nasib wanita dan keluarga dia nanti..sedih sungguh baca. Semoga Allah Swt mudahkanlah urusannya” – Niki

“Pernah bgtau kakak dia nak berpisah dgn suami..Allah seksa hidup dia..suami pulak mmg ade 4 rekod lampau” – Shafiqah

“Takutnya… Huhu… Terkahwin dengan binatang buas.. Mohon dijauhkan dari manusia tidak waras mcm ni..” – Wawa

Sumber : Harian MetroHarian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*