‘Kau berambus la setan..’ Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku

“Kau balik la bdoh..” Uihh boleh tahan mulut.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd. Iqbal Ibrahim mengesahkan ada menerima laporan mengenai kejadian di Imigresen Pusat Transformasi Bandar (UTC), Seksyen 14, baru-baru ini.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Namun siasatan mendapati tidak berlaku unsur jenayah dan kes dirujuk kepada Jabatan Imigresen Selangor untuk siasatan dalaman pihak mereka.

'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku

'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku'Kau berambus la setan..' Tular Video Pegawai Imigresen Wanita Halau Orang Awam, Akhirnya Ini Yang Berlaku

“Lelaki itu meminta anggota bertugas supaya meletakan Notis Pemberitahuan secara rasmi tetapi tiada apa-apa tindakan.”

Kira-kira jam 6.30 petang, pegawai bertugas telah memberikan no giliran 1201 dan 1202 kepada anak-anaknya.

Selesai urusan 1201, anaknya yang memegang nombor 1202 diberitahu sistem Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) tidak berfungsi dan akan dipanggil semula pukul 8 malam.

Selepas 30 minit menunggu, nombor giliran 1202 masih tidak dipanggil sedangkan pada ketika itu giliran sudah menjadi 1211.

Bertujuan untuk mendapatkan penjelasan, lelaki itu terus ke kaunter berjumpa dengan seorang penyelia lelaki untuk bertanyakan mengenai giliran anaknya. Namun dipertikaikan mengapa tidak pergi ke kaunter.

Berasa dipermainkan, dia telah hilang kawalan dan menendang tiang besi.

“Secara tiba-tiba seorang pegawai wanita Imigresen yang berada di belakang sebuah kaunter terus menjerit, menghentak meja.

Dia juga memaki hamun dan memberikan amaran tidak membenarkan lelaki itu dan keluarganya berurusan di Imigresen UTC pada masa akan datang.

Tidak berpuas hati, lelaki ini dan anak-anaknya terus ke balai polis untuk membuat laporan mengenai kejadian.

Antara reaksi netizen :

            

“Tak profesional melayan pelanggan. Walau mcm mana pun kena bersabar melayan kerenah pelanggan walaupun berlaku provokasi. Kalau rasa emosi tak stabil better cuti rehat sahaja.” – Nizam

“Yg buat sistem tu kadang2 boleh menyebabkan kedua-dua pihak yg bertugas dan customer jadi bertelagah. Dlm kes ni x pasti apa puncanya.
Semoga dpt diselesaikan dgn cara yg baik.” – Syahril

“Berdebar betul kalo nak berurusan dgn apa2 kaunter kerajaan nie..dari pagi dh sakit perut berdebar2..sbb pernah kena,,kita ckp elok2..eh di tengkingnya kita..terpinga2 kita kena marah..” – Aleeza

Kredit: Kosmo!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*